Marokaanse Kip met Couscous

Marokaanse_kip_met_Couscous
Hou je van Arabische gerechten, dan raad ik je deze zeker aan!
Ingrediënten
  • 400 gram pastinaak
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels arachide-olie
  • 4 verse dadels
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 kipdijen-filet (in reepjes)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 400 gram tomatenblokjes (met kruiden) (in blik)
  • 400 gram tomatenblokjes (met knoflook) (in blik)
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 300 gram couscous
  • 350 mililiter heet water
  • 1 citroen

Bereiding
  1. Snij de uien in halve ringen;
  2. Schil de pastinaken en snij deze in blokjes van ongeveer 1 centimeter;
  3. Verwijder eventueel de pit van de dadels en snij het vruchtvlees in stukjes;
  4. Verhit de helft van de olie in een diepe pan en bak de ui hierin voor 5 minuten op een middelhoog vuur;
  5. Voeg de reepjes kip en de speculaaskruiden toe aan de ui en bak dit voor ongeveer 3 minuten mee;
  6. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de kip en bak deze even mee;
  7. Voeg vervolgens de pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook;
  8. Verkruimel het bouillonblokje boven het geheel en laat het geheel zachtjes doorkoken voor 15 minuten met de deksel op de pan. Af en toe roeren;
  9. Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Dek het geheel af met folie en laat het voor 10 minuten staan;
  10. Rasp de gele schil van een citroen;
  11. Roer de couscous los met een vork en meng het geheel door met de citroenrasp, peper en de rest van de olie;
  12. Verdeel de couscous over diepe borden en schep de kip erover.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver