Marokaanse Kip met Couscous
Hou je van Arabische gerechten, dan raad ik je deze zeker aan!
Ingrediënten
Bereiding
- 400 gram pastinaak
- 2 rode uien
- 4 eetlepels arachide-olie
- 4 verse dadels
- 2 teentjes knoflook
- 400 kipdijen-filet (in reepjes)
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 400 gram tomatenblokjes (met kruiden) (in blik)
- 400 gram tomatenblokjes (met knoflook) (in blik)
- 1 tablet kippenbouillon
- 300 gram couscous
- 350 mililiter heet water
- 1 citroen
Bereiding
- Snij de uien in halve ringen;
- Schil de pastinaken en snij deze in blokjes van ongeveer 1 centimeter;
- Verwijder eventueel de pit van de dadels en snij het vruchtvlees in stukjes;
- Verhit de helft van de olie in een diepe pan en bak de ui hierin voor 5 minuten op een middelhoog vuur;
- Voeg de reepjes kip en de speculaaskruiden toe aan de ui en bak dit voor ongeveer 3 minuten mee;
- Pers 2 teentjes knoflook uit boven de kip en bak deze even mee;
- Voeg vervolgens de pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook;
- Verkruimel het bouillonblokje boven het geheel en laat het geheel zachtjes doorkoken voor 15 minuten met de deksel op de pan. Af en toe roeren;
- Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Dek het geheel af met folie en laat het voor 10 minuten staan;
- Rasp de gele schil van een citroen;
- Roer de couscous los met een vork en meng het geheel door met de citroenrasp, peper en de rest van de olie;
- Verdeel de couscous over diepe borden en schep de kip erover.