Molla Risotto
Deze lekkere Molla (Lente) Risotto zal je zeker smaken!
Ingrediënten
- 300 gram Risotto
- 225 gram Garnalen (diepvries)
- 1 Courgette
- 3 Roma Tomaten
- 1 Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 2 Winterwortelen
- 1 Gele Paprika
- 2 stengels Bleekselderij
- Rucola
- 1 Limoen
- 2 Bouillonblokjes (groenten)
- Witte wijn
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Water
Bereiding
- Maak de ui, knoflook, courgette, paprika's, bospenen, bleekselderij en tomaten schoon en snij deze in stukjes;
- Rasp de schil van de limoen en pers deze uit;
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui, bospeen en bleekselderij op een middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten;
- Verhit in een andere pan 1 eetlepel olijfolie, voeg de risottorijst toe en schep deze voorzichtig om totdat de korrels glazig zijn;
- Voeg een scheut witte wijn toe aan de rijst en laat de rijst de wijn goed opnemen;
- Voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de rijst en laat de rijst voorzichtig de bouillon opslurpen voordat je de volgende lepel toevoegd;
- Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan voor 5 minuten in wat olijfolie;
- Voeg de garnalen en het groentenmengsel toe aan de risotto en laat het geheel voor ongeveer 5 minuten meekoken;
- Haal de risotto van het vuur, voeg wat limoensap naar smaak toe en breng op smaak met zout en peper;
- Maak het gerecht af met wat fijngesneden rucola.