Orzo Kip en Groenten

Orzo_Kip

Ingrediënten
  • 4 kippendijen (in reepjes)
  • 2 paprika's (verschillende kleuren)
  • 3 stengels bleekselderij (schoongemaakt, gesneden)
  • 2 wortelen (schoongemaakt, in blokjes gesneden)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram spinazie
  • 200 gram orzo (soms ook Riso genoemd)
  • 100 gram olijven zonder pit
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel Funghi Trifolati-kruiden
  • Citroensap
  • Olijfolie (extra vierge)
  • 1 bosje basilicum
  • 4 takjes tijm
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper

Bereiding
  1. Maak de ui, bleekselderij, wortelen en paprika schoon en snij deze in stukken;
  2. Verhit wat olijfolie in de pan, zet de functie op "Saute" en bak hierin kort de ui aan;
  3. Schep de ui er vervolgens uit en leg de kippendijen erin. Bestrooi deze met wat zout, uitgeperste knoflook en de kruiden en bak deze kort om:
  4. Zet de Saute-functie uit en schep de kip uit de pan;
  5. Voeg de bouillon toe aan de pan, voeg de orzo toe en roer het geheel goed door;
  6. Voeg de kip, paprika, uien, bleekselderij, wortelen en olijven toe en sluit het deksel;
  7. Selecteer de functie "High Pressure" en zet de timer op 5 minuten;
  8. Snipper ondertussen de spinazie en basilicum fijn;
  9. Wanneer de timer gaat, kies voor een Quick Release;
  10. Open het deksel, roer de spinazie voorzichtig door het gerecht;
  11. Breng het geheel op smaak met wat citroensap en versgemalen peper;
  12. Serveer het gerecht in een diep bord met wat parmezaanse kaas en vers gesneden basilicum.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver