Orzo Kip en Groenten
Ingrediënten
Bereiding
- 4 kippendijen (in reepjes)
- 2 paprika's (verschillende kleuren)
- 3 stengels bleekselderij (schoongemaakt, gesneden)
- 2 wortelen (schoongemaakt, in blokjes gesneden)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram spinazie
- 200 gram orzo (soms ook Riso genoemd)
- 100 gram olijven zonder pit
- 300 milliliter kippenbouillon
- 1 eetlepel Funghi Trifolati-kruiden
- Citroensap
- Olijfolie (extra vierge)
- 1 bosje basilicum
- 4 takjes tijm
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
Bereiding
- Maak de ui, bleekselderij, wortelen en paprika schoon en snij deze in stukken;
- Verhit wat olijfolie in de pan, zet de functie op "Saute" en bak hierin kort de ui aan;
- Schep de ui er vervolgens uit en leg de kippendijen erin. Bestrooi deze met wat zout, uitgeperste knoflook en de kruiden en bak deze kort om:
- Zet de Saute-functie uit en schep de kip uit de pan;
- Voeg de bouillon toe aan de pan, voeg de orzo toe en roer het geheel goed door;
- Voeg de kip, paprika, uien, bleekselderij, wortelen en olijven toe en sluit het deksel;
- Selecteer de functie "High Pressure" en zet de timer op 5 minuten;
- Snipper ondertussen de spinazie en basilicum fijn;
- Wanneer de timer gaat, kies voor een Quick Release;
- Open het deksel, roer de spinazie voorzichtig door het gerecht;
- Breng het geheel op smaak met wat citroensap en versgemalen peper;
- Serveer het gerecht in een diep bord met wat parmezaanse kaas en vers gesneden basilicum.