Ovenpasta met zalm en spinazie
Wat een lekker pasta-gerecht. Zeker door het knapperige broodkruim laagje!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram farfalle
- 4 teentjes knoflook
- 800 gram verse spinazie
- 250 ml creme fraiche
- sap van 1 citroen
- 400 gram (gerookte) zalm (in reepjes)
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetlepels broodkruim (Panko)
- 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor;
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar;
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hierin de knoflook voor ongeveer 2 minuten;
- Voeg deel voor deel de spinazie toe en laat dit slinken;
- Meng de creme fraiche en het citroensap door spinazie en breng op smaak met wat zout en peper;
- Giet de pasta af en met dit met de spinazie-roomsaus, zal en tomaatjes in een ovenschaal;
- Meng in een kom het broodkruim met de resterende olijfolie en Parmezaanse kaas. Strooi dit over de pasta;
- Garneer de schotel onder de grill voor ongeveer 10 minuten.