Ovenpasta met zalm en spinazie

Ovenpasta_met_zalm_en_spinazie
Wat een lekker pasta-gerecht. Zeker door het knapperige broodkruim laagje!
Ingrediënten
  • 300 gram farfalle
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 gram verse spinazie
  • 250 ml creme fraiche
  • sap van 1 citroen
  • 400 gram (gerookte) zalm (in reepjes)
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels broodkruim (Panko)
  • 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding
  1. Verwarm de ovengrill voor;
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar;
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hierin de knoflook voor ongeveer 2 minuten;
  4. Voeg deel voor deel de spinazie toe en laat dit slinken;
  5. Meng de creme fraiche en het citroensap door spinazie en breng op smaak met wat zout en peper;
  6. Giet de pasta af en met dit met de spinazie-roomsaus, zal en tomaatjes in een ovenschaal;
  7. Meng in een kom het broodkruim met de resterende olijfolie en Parmezaanse kaas. Strooi dit over de pasta;
  8. Garneer de schotel onder de grill voor ongeveer 10 minuten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver