Paksoi met varkenshaas
Lekkere paksoi-stamppot
Ingrediënten
Bereiding
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels gembersiroop
- 300 gram varkenshaas
- 2 struiken paksoi
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 200 milliliter kokosmelk
Bereiding
- Schil de aardappelen, snij deze in gelijke delen en kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar;
- Snij de varkenshaas in dunne reepjes;
- Snij ondertussen de ui en knoflook fijn;
- Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in dunne reepjes;
- Meng de ketjap, gembersiroop, ui, knoflook en rode peper in een kom. Voeg de varkensreepjes toe;
- Snij de paksoi in dunne reepjes;
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de varkenshaasreepjes goudbruin. Voeg de overgebleven marinade er aan toe;
- Giet de aardappelen af en stamp deze met de kokosmelk fijn;
- Schep de paksoi er aan toe en breng op smaak met peper en zout;
- Serveer de stamppot met de varkenshaas er bovenop.