Paksoi met varkenshaas

Paksoi
Lekkere paksoi-stamppot
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 300 gram varkenshaas
  • 2 struiken paksoi
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 milliliter kokosmelk

Bereiding
  1. Schil de aardappelen, snij deze in gelijke delen en kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar;
  2. Snij de varkenshaas in dunne reepjes;
  3. Snij ondertussen de ui en knoflook fijn;
  4. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in dunne reepjes;
  5. Meng de ketjap, gembersiroop, ui, knoflook en rode peper in een kom. Voeg de varkensreepjes toe;
  6. Snij de paksoi in dunne reepjes;
  7. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de varkenshaasreepjes goudbruin. Voeg de overgebleven marinade er aan toe;
  8. Giet de aardappelen af en stamp deze met de kokosmelk fijn;
  9. Schep de paksoi er aan toe en breng op smaak met peper en zout;
  10. Serveer de stamppot met de varkenshaas er bovenop.