Paksoischotel met gehakt en rijst
Met een paar ingrediënten zet je binnen een half uur dit heerlijke gerecht op tafel!
Ingrediënten
- 500 gram gehakt (rund)
- 2 struiken paksoi
- 12 kerstomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Al Andalus-specerijen
- 250 gram zilvervliesrijst
- 60 milliliter zonnebloemolie
- 15 gram verse kruiden
- Zout
- Peper
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen;
- Was de paksoi-struiken en snij deze in smalle reepjes;
- Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne reepjes;
- Snij de tomaatjes doormidden;
- Verhit de olie in een wok en bek hierin de gehakt met knoflook in 5 minuten rul;
- Voeg de paksoi-reepjes en de verse kruiden toe en bak het geheel nog eens 3 minuten door;
- Schep vervolgens de rijst door het mengsel;
- Breng op smaak met zout en peper een een eetlepel Al Andalus-specerijen;
- Voeg vlak voor het opdienen de tomaatjes toe aan het paksoi-mengsel;
- Dien het mengsel op in diepe borden.