Panna Cotta
20-11-12 13:24 Categorie: Nagerecht
Het eerste desert van foodtingles. Kijken of het jou ook lukt om dit verrukkelijke nagerecht te maken.
Ingrediënten
Bereiding
- 500 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 2 vanille stokjes
- 4 witte blaadjes gelatine
Bereiding
- Schenk de slagroom in een steelpan en breng dit tegen de kook aan;
- Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Voeg dit toe aan de slagroom. Voeg de vanillestokjes ook toe aan de slagroom;
- Hou de room 15 minuten tegen de kook aan. Verwijder hierna de vanillestokjes;
- Voeg de suiker toe aan de room en roer totdat de suiker is opgelost. Neem de steelpan van het vuur;
- Week ondertussen de gelatine 5 minuten in loud water. Knijp vervolgens de gelatine goed uit en voeg deze toe aan de room en roer totdat de gelatine volledig is opgelost;
- Verdeel de vanilleroom over 4 vormpjes en zet deze minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast zodat de room kan opstijven;
- Haal de vormpjes uit de koelkast en houdt de vormpjes 15 seconde al draaiende onder een hete kraan;
- Stort de panna cotta op 4 bordjes. Serveer eventueel met wat fruit van het seizoen.