Panna Cotta


Het eerste desert van foodtingles. Kijken of het jou ook lukt om dit verrukkelijke nagerecht te maken.
blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 vanille stokjes
  • 4 witte blaadjes gelatine

Bereiding
  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng dit tegen de kook aan;
  2. Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Voeg dit toe aan de slagroom. Voeg de vanillestokjes ook toe aan de slagroom;
  3. Hou de room 15 minuten tegen de kook aan. Verwijder hierna de vanillestokjes;
  4. Voeg de suiker toe aan de room en roer totdat de suiker is opgelost. Neem de steelpan van het vuur;
  5. Week ondertussen de gelatine 5 minuten in loud water. Knijp vervolgens de gelatine goed uit en voeg deze toe aan de room en roer totdat de gelatine volledig is opgelost;
  6. Verdeel de vanilleroom over 4 vormpjes en zet deze minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast zodat de room kan opstijven;
  7. Haal de vormpjes uit de koelkast en houdt de vormpjes 15 seconde al draaiende onder een hete kraan;
  8. Stort de panna cotta op 4 bordjes. Serveer eventueel met wat fruit van het seizoen.