Pastaschotel met tonijn
Een heerlijke pasta-schotel uit de oven met tonijn, aubergine en tomaat.
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 320 gram tonijn uit blik
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel Funghi Trifolati
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 zakje geraspte kaas (175 gram, belegen)
- 1 grote aubergine
- Peterselie
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C;
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Hak de uien en knoflookteentjes fijn en fruit deze zachtjes aan in een grote hapjespan;
- Snij ondertussen de aubergine in blokjes en voeg deze toe aan het uienmengsel;
- Breng het geheel op smaak met de Italiaanse- en Funghi-kruiden;
- Doe de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roer het geheel voorzichtig door;
- Laat de tonijn uitlekken en snij ondertussen de tomaten door de helft;
- Schep de tonijn en tomaten door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper;
- Laat de pasta uitlekken, vang het kookvocht op;
- Schep de pasta en kappertjes door de saus. Wanneer de saus wat te dik is, voeg je wat van het opgevangen kookvocht toe;
- Schep het geheel over in een ovenschaal en bestrooi de schotel met de geraspte kaas en zet de schotel voor ongeveer 25 minuten in de oven;
- Haal wat peterselieblaadjes van de stengels;
- Haal de schaal uit de oven, garneer met de peterselieblaadjes.
Eet smakelijk!