Pastaschotel met tonijn

Pastaschotel_met_Tonijn
Een heerlijke pasta-schotel uit de oven met tonijn, aubergine en tomaat.

Ingrediënten

  • 250 gram pasta
  • 320 gram tonijn uit blik
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel Funghi Trifolati
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 zakje geraspte kaas (175 gram, belegen)
  • 1 grote aubergine
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C;
  2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  3. Hak de uien en knoflookteentjes fijn en fruit deze zachtjes aan in een grote hapjespan;
  4. Snij ondertussen de aubergine in blokjes en voeg deze toe aan het uienmengsel;
  5. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse- en Funghi-kruiden;
  6. Doe de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roer het geheel voorzichtig door;
  7. Laat de tonijn uitlekken en snij ondertussen de tomaten door de helft;
  8. Schep de tonijn en tomaten door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper;
  9. Laat de pasta uitlekken, vang het kookvocht op;
  10. Schep de pasta en kappertjes door de saus. Wanneer de saus wat te dik is, voeg je wat van het opgevangen kookvocht toe;
  11. Schep het geheel over in een ovenschaal en bestrooi de schotel met de geraspte kaas en zet de schotel voor ongeveer 25 minuten in de oven;
  12. Haal wat peterselieblaadjes van de stengels;
  13. Haal de schaal uit de oven, garneer met de peterselieblaadjes.

Eet smakelijk!

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver