Peen & Uientaartje

Peen-en-Uientaartje
Hutspot op een Oosterlijke wijze geserveerd!
Ingrediënten
  • 750 gram aardappels (vastkokend)
  • 1 groentebouillon tablet
  • 1000 gram hutspot
  • 1 zakje Nasi Goreng Mix
  • 25 gram boter
  • Peper en Zout
  • 350 gram spekblokjes
  • Ketjap Manis
  • Honing
  • Zonnebloemolie
  • Ananas-schijven (blik)
  • Koriander (optioneel)

Bereiding
  • Los de kruidenbouillon op in 5 dl kokend water en kook de hutspot in 30 minuten gaar;
  • Schil de aardappels en snij deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in wat water in 20 minuten gaar;
  • Wel de nasi-kruiden in 200 milliliter heet water;
  • Bak ondertussen de spekblokjes in een scheutje ketjap manis, honing en zonnebloemolie (zorg ervoor dat de spek niet verbrand);
  • Giet de hutspot af, maar bewaar wat van de bouillon;
  • Giet de aardappelen af, stamp deze fijn met een pureestamper. Voeg een blokje boter toe en giet wat bouillon bij de aardappelen als deze te droog zijn;
  • Schep de nasi-mix door de hutspot en breng de stampot op smaak met peper en zout;
  • Plaats een kookring op een bord, schep hierin een laagje aardappelpuree, een ananasschijf, wat hutspot en een lepel spekblokjes. Maak het gerecht af met een blaadje koriander.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver