Peen & Uientaartje
Hutspot op een Oosterlijke wijze geserveerd!
Ingrediënten
Bereiding
- 750 gram aardappels (vastkokend)
- 1 groentebouillon tablet
- 1000 gram hutspot
- 1 zakje Nasi Goreng Mix
- 25 gram boter
- Peper en Zout
- 350 gram spekblokjes
- Ketjap Manis
- Honing
- Zonnebloemolie
- Ananas-schijven (blik)
- Koriander (optioneel)
Bereiding
- Los de kruidenbouillon op in 5 dl kokend water en kook de hutspot in 30 minuten gaar;
- Schil de aardappels en snij deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in wat water in 20 minuten gaar;
- Wel de nasi-kruiden in 200 milliliter heet water;
- Bak ondertussen de spekblokjes in een scheutje ketjap manis, honing en zonnebloemolie (zorg ervoor dat de spek niet verbrand);
- Giet de hutspot af, maar bewaar wat van de bouillon;
- Giet de aardappelen af, stamp deze fijn met een pureestamper. Voeg een blokje boter toe en giet wat bouillon bij de aardappelen als deze te droog zijn;
- Schep de nasi-mix door de hutspot en breng de stampot op smaak met peper en zout;
- Plaats een kookring op een bord, schep hierin een laagje aardappelpuree, een ananasschijf, wat hutspot en een lepel spekblokjes. Maak het gerecht af met een blaadje koriander.