Pikant Aziatisch kipgehakt met rijst en zoetzure komkommer


Eet smakelijk!
Ingrediënten
  • 450 gram kip-gehakt met Indonesische kruiden
  • 350 gram Pandan-rijst
  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 10 gram pinda's
  • 10 gram verse koriander
  • 4 kropjes Little gem
  • 8 theelepels vissaus
  • 4 theelepels suiker
  • 8 eetlepels witte wijnazijn
  • 10 theelepels bruine suiker
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Bereiding
  1. Kook 1 liter water in een ruime pan en voeg de rijst daar aan toe. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de rijst, afgedekt, voor ongeveer 15 minuten;
  2. Giet de rijst af en laat deze zonder deksel op de pan, uitstomen;
  3. Meng ondertussen in een ruime kom de witte-wijnazijn met de suiker;
  4. Snij de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met wat zout en schep af en toe om;
  5. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit;
  6. Snij de knoflook fijn, snij de rode peper fijn, hak de pinda's en verse koriander grof;
  7. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart;
  8. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de limoensap, limoenrasp en vissaus (proeven!);
  9. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook en rode peper voor 1 minuut op hoog vuur;
  10. Voeg het gehakt toe en bak deze in 3 minuten op een middelhoog vuur;
  11. Meng de limoendressing door het gehakt en bak het gehakt voor nog ongeveer 2 minuten;
  12. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper;
  13. Verdeel de rijst over de borden. Let de little gem erop en vul met het gehakt;
  14. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst;
  15. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met koriander.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver