Pittige Uientaart
16-09-12 11:09 Categorie: Hoofdgerecht | Vlees
Deze taart smaakt superlekker bij een salade van kropsla met yoghurtdressing.
Ingrediënten
Bereiding
- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) (pak à 450 g)
- 4 grote uien
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 duopakje hamreepjes (ca. 200 g)
- 4 eetlepels Indiase kruidenpasta mild (pot) (pot à 250 ml)
- 4 eieren (M)
- 1 dl slagroom
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)
Bereiding
- Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Uien pellen en in halve ringen snijden.
- In braadpan olie verhitten. Uien ca. 4 minuten bakken. Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken.
- Eieren loskloppen met slagroom en kaas.
- Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Uimengsel erover verdelen. Eimengsel erover gieten.
- Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.