Pompoen Muffins

PompoenMuffins
Hartige muffins, kemerkend door de kruiden. Heerlijk met de komende feestdagen!
Ingrediënten
Ingrediënten muffins
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel piment
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • 400 gram pompoenpuree
  • 2 grote eieren

Ingrediënten glazuur
  • 90 gram poedersuiker
  • 2 1/2 eetlepel maple siroop
  • 40 gram walnoten (gehakt)

Bereiding
Bereiding muffins
  • Verwarm de oven voor op 180˚C;
  • Vul een muffintray met muffinvormpjes;
  • Vul een kom met alle droge ingrediënten en mix deze goed door elkaar;
  • Voeg de natte ingrediënten toe, mix goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat (niet teveel mixen!);
  • Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en plaats de tray in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Bereiding glazuur
  • Terwijl de muffins aan het bakken zijn, kun je het glazuur maken. Mix de poedersuiker en de maple siroop door elkaar;
  • Haal de muffins uit de oven, laat deze afkoelen. Haal de bovenkant van de muffins door het glazuur en sprenkel er wat gehakte walnoten over.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver