Pompoen Muffins
29-11-15 17:59 Categorie: Brood & Gebak
Hartige muffins, kemerkend door de kruiden. Heerlijk met de komende feestdagen!
Ingrediënten
Ingrediënten muffins
Ingrediënten glazuur
Bereiding
Bereiding muffins
Bereiding glazuur
Ingrediënten muffins
- 240 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/2 theelepel piment
- 80 milliliter zonnebloemolie
- 400 gram pompoenpuree
- 2 grote eieren
Ingrediënten glazuur
- 90 gram poedersuiker
- 2 1/2 eetlepel maple siroop
- 40 gram walnoten (gehakt)
Bereiding
Bereiding muffins
- Verwarm de oven voor op 180˚C;
- Vul een muffintray met muffinvormpjes;
- Vul een kom met alle droge ingrediënten en mix deze goed door elkaar;
- Voeg de natte ingrediënten toe, mix goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat (niet teveel mixen!);
- Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en plaats de tray in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Bereiding glazuur
- Terwijl de muffins aan het bakken zijn, kun je het glazuur maken. Mix de poedersuiker en de maple siroop door elkaar;
- Haal de muffins uit de oven, laat deze afkoelen. Haal de bovenkant van de muffins door het glazuur en sprenkel er wat gehakte walnoten over.