Prosciutto Kip met Paddestoelensaus

ProsciuttoKip
Wanneer je eenmaal deze gevulde kipfilet hebt geprobeerd, dan zal je deze keer op keer maken. Heerlijk gevuld met spinazie, broodkruimels, kaas, kruiden en heerlijk ingewikkeld in Prosciutto voor een knapperig resultaat!

Ingrediënten
Prosciutto Kip
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram Paneermeel met kruiden
  • 100 gram spinazie (bevroren)
  • 4 kipfilets
  • 16 plakjes prosciutto
  • 1 theelepel olijfolie

Paddestoelensaus
  • 50 gram gedroogde paddestoelen
  • 100 gram verse paddestoelen (diverse soorten)
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 1 theelepel boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 75 milliliter witte wijn
  • 125 milliliter kookroom
  • zout en zwarte peper
  • oregano
  • basilicum

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200C;
  • Laat de gedroogde paddestoelen in een kom met het kippenbouillon weken;
  • Mix in een kom (mag met je handen!) de spinazie, parmezaanse kaas en paneermeel;
  • Snipper de ui;
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes;
  • Snij de kipfilets overdwars zodat je envelopjes krijgt. Vul deze met het spinaziemengsel;
  • Wikkel de kipfilets goed in met de Prosciutto, ieder kipfilet met ongeveer 4 plakjes;
  • Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag met wat olijfolie en bak hier de kipfilet aan alle kanten goed aan zodat de Prosciutto een mooi goudbruin kleurtje krijg, maar laat het niet verbranden!;
  • Leg daarna de kipfilets op een braadslee en braad deze verder in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten;
  • Maak ondertussen de paddestoelensaus. Laat in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag wat boter smelten op een middelmatig vuur. Fruit de gesnipperde ui aan totdat deze glazig zijn en voeg dan de verse paddestoelen toe. Fruit deze verder aan voor ongeveer 6 minuten;
  • Voeg een uitgeperste teentje knoflook toe en fruit deze mee voor ongeveer 2 minuten;
  • Voeg de gedroogde paddestoelen met het kippenbouillon toe, de oregano, de zongedroogde tomaatjes samen met de witte wijn. Breng eerst de saus goed aan de kook en laat vervolgens de saus op een middelmatig vuur wat inkoken;
  • Verwijder de pan van het vuur en voeg de kookroom toe. Roer goed door en breng het op smaak met de versgemalen zout en peper;
  • Haal de kipfilets uit de oven en sprenkel de rest van het spinaziemengsel over de kipfilets. Zet de filets terug in de oven voor ongeveer 5 minuten;
  • Snipper de basilicum in fijne reepjes;
  • Haal de kipfilet uit de oven en besprenkel deze met wat basilicum.

Heerlijk met verse pasta en een verse salade.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver