Rendang

Rendang
Dit snelle gerecht doet je weer even terug denken aan Indonesië met deze verse kruidenmix Rendang.
Ingrediënten
  • 300 gram basmatirijst
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram verse kruidenmix rendang
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 100 milliliter water
  • 800 gram snijboontjes
  • 2 eetlepel seroendeng

Bereiding
  • Breng 2 liter water aan de kook in 2 pannen. Zodra het water kookt, verdeel je over 1 pan de rijst, breng dit opnieuw aan de kook en kook de rijst in 8 minuten gaar. Giet de rijst vervolgens af en laat minimaal 10 minuten staan tot gebruik;
  • Schil ondertussen de gember en snij deze fijn;
  • Maak de knoflookteentjes en ui schoon. Snipper de uitjes fijn;
  • Doe het gehakt samen met de ui, ei, wat verse peper en een mespunt zout in een ruime kom. Kneed het geheel goed door en vorm hier ongeveer 24 balletjes van;
  • Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de kruidenmix-rendang, de gember en pers de knoflookteentjes erboven uit;
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in 4 minuten rondom bruin;
  • Voeg de kokosmelk en 100 mililiter water er aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten gaar stoven met de deksel op de pan;
  • Snij ondertussen de snijboontjes fijn en voeg deze toe aan het kokende water in de andere pan. Kook de snijboontjes in 10 minuten gaar;
  • Verdeel de rijst, de snijboontjes en rendang over ruime kommen en garneer de snijboontjes met wat seroendeng.