Rijstschotel met boerenkool, champignons en uitgebakken spekjes
In een half uurtje heb je deze lekkere maaltijd met boerenkool op tafel!
Ingrediënten
- 300 gram basmatirijst
- 150 gram boerenkool
- 400 gram kastanje champignons
- 250 gram spekjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 groentebouillon-tablet
- 750 mililiter water
Bereiding
- Snipper de uien en knoflook fijn;
- Snij de champignons in plakjes;
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en champignons samen met de tijm op een middelhoog vuur;
- Voeg na 5 minuten de rijst, boerenkool en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng het geheel aan de kook en laat het op een middelhoog vuur met de deksel in 15 minuten gaar worden, regelmatig roeren;
- Verhit ondertussen een andere koekenpan (zonder olie o.i.d.) en bak hierin de spekreepjes krokant;
- Bestrooi de rijstschotel met het uitgebakken spek en breng op smaak met peper.