Risotto Rookworst

Risotto-Rookworst
Een lekkere winterkost waarin de verschillende smaken elkaar ontmoeten in dit gerecht. Heb geduld met de risotto, het heeft even de tijd nodig om te maken, maar daarna heb je een heerlijk gerecht op tafel!
Ingrediënten
  • 300 gram risotto rijst
  • 1 knolselderij
  • 2 rode uien
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
  • 250 gram winterpeen
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 milliliter droge, witte wijn
  • 250 gram rookworst

Bereiding
  • Schil de knolselderij in blokjes;
  • Schrap de winterpenen, halveer deze in de lengte en snij deze in dunne plakjes;
  • Maak de rode uien schoon en snipper deze;
  • Kook ondertussen 1 liter water en los hierin 2 bouillonblokjes op;
  • Verhit de olijfolie in een ruime (wok)pan en fruit hierin de rode ui;
  • Draai het vuur middelhoog, voeg de peen en knolselderij toe aan de ui en bak deze voor ongeveer 2 minuten mee;
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze voor 3 minuten mee totdat deze mooi glazig is;
  • Blus de rijst af met wat witte wijn;
  • Voeg een volle soeplepel bouillon toe en roer totdat deze volledig is opgenomen. Herhaal dit keer op keer;
  • Snij de rookworst in dunne plakjes, voeg deze na 15 minuten samen met de tuinerwten toe;
  • Breng de rijst op smaak met peper en zout.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver