Risotto Boerenkool
Italië ontmoet Nederland: risotto met boerenkool. Je denkt in eerste instantie waarschijnlijk: vreemde combinatie. Maar als je dit eenmaal geproefd hebt, denk je vast: dat ga ik vaker maken!
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram risotto-rijst
- 1 liter kippenbouillon
- 1 rookworst
- 250 gram gesneden boerenkool
- 100 milliliter witte wijn
- 1 klontje roomboter
- 100 gram geraspte kaas
- olijfolie
Bereiding
- Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de gesnipperde ui en de teentjes knoflook voor ongeveer 2 minuten;
- Voeg vervolgens de risotto-rijst toe en bak deze in 2 minuten glazig;
- Schenk de witte wijn bij de rijst;
- Schenk scheutje voor scheutje de bouillon erbij, goed roeren totdat de bouillon opgenomen is door de rijst en voeg daarna pas de volgende scheut bouillon toe;
- Snij de rookworst in schuine plakken. Verhit een grillpan en gril hierin de plakjes rookworst om en om zodat deze een mooi grillstreepje hebben;
- Roer de boerenkool voorzichtig door de risotto totdat deze geslonken is;
- Meg de roomboter en de geraspte kaas door de rijst en breng op smaak met versgemalen peper;
- Serveer de risotto met de rookworst.