Risotto Boerenkool

Risotto_Boerenkool
Italië ontmoet Nederland: risotto met boerenkool. Je denkt in eerste instantie waarschijnlijk: vreemde combinatie. Maar als je dit eenmaal geproefd hebt, denk je vast: dat ga ik vaker maken!

Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram risotto-rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rookworst
  • 250 gram gesneden boerenkool
  • 100 milliliter witte wijn
  • 1 klontje roomboter
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie

Bereiding
  1. Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de gesnipperde ui en de teentjes knoflook voor ongeveer 2 minuten;
  2. Voeg vervolgens de risotto-rijst toe en bak deze in 2 minuten glazig;
  3. Schenk de witte wijn bij de rijst;
  4. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon erbij, goed roeren totdat de bouillon opgenomen is door de rijst en voeg daarna pas de volgende scheut bouillon toe;
  5. Snij de rookworst in schuine plakken. Verhit een grillpan en gril hierin de plakjes rookworst om en om zodat deze een mooi grillstreepje hebben;
  6. Roer de boerenkool voorzichtig door de risotto totdat deze geslonken is;
  7. Meg de roomboter en de geraspte kaas door de rijst en breng op smaak met versgemalen peper;
  8. Serveer de risotto met de rookworst.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver