Risotto Bolognese
Geen spaghetti Bolognese deze keer, maar Risotto Bolognese!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram risotto-rijst
- 250 gram spekreepjes
- 1 grote ui (gesneden)
- 2 wortels (in dunne plakjes)
- 2 bleekselderij-stengels (in plakjes)
- 1 teentje knoflook
- 1/3 kopje masala-wijn
- 500 milliliter runderbouillon (heet)
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 500 gram gehakt (half om half)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- 2 eetlepels verse peterselie
Bereiding
- Selecteer de SAUTE-funtie en bak de spek uit;
- Voeg toe: ui, wortel, selderij en knoflook en bak het geheel zacht voor 5 minuten
- Voeg de risotto-rijst toe en laat deze voor ongeveer 3 minuten glazig worden
- Voeg de wijn en bouillon toe aan de pan en roer het geheel goed door;
- Voeg de blokjes tomaten, het gehakt, de tomatenpuree en het laurierblaadje toe. Roer het geheel door;
- Schakel de pan uit door op ANNULEREN te klikken, sluit het deksel en zorg ervoor dat de ventilatieopening is gesloten;
- Selecteer de functie HANDMATIG en programmeer de Instant Pot voor 10 minuten;
- Wanneer de tijd voorbij is, laat de druk gedurende 5 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen en laat de resterende druk snel los;
- Roer het geheel voorzichtig om;
- Roer de parmezaanse kaas door de rijst;
- Serveer de rijst met extra parmezaanse kaas en de verse peterselie.