Risotto Bolognese

Risotto_Bolognese
Geen spaghetti Bolognese deze keer, maar Risotto Bolognese!
Ingrediënten
  • 300 gram risotto-rijst
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 grote ui (gesneden)
  • 2 wortels (in dunne plakjes)
  • 2 bleekselderij-stengels (in plakjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 kopje masala-wijn
  • 500 milliliter runderbouillon (heet)
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 500 gram gehakt (half om half)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie

Bereiding
  1. Selecteer de SAUTE-funtie en bak de spek uit;
  2. Voeg toe: ui, wortel, selderij en knoflook en bak het geheel zacht voor 5 minuten
  3. Voeg de risotto-rijst toe en laat deze voor ongeveer 3 minuten glazig worden
  4. Voeg de wijn en bouillon toe aan de pan en roer het geheel goed door;
  5. Voeg de blokjes tomaten, het gehakt, de tomatenpuree en het laurierblaadje toe. Roer het geheel door;
  6. Schakel de pan uit door op ANNULEREN te klikken, sluit het deksel en zorg ervoor dat de ventilatieopening is gesloten;
  7. Selecteer de functie HANDMATIG en programmeer de Instant Pot voor 10 minuten;
  8. Wanneer de tijd voorbij is, laat de druk gedurende 5 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen en laat de resterende druk snel los;
  9. Roer het geheel voorzichtig om;
  10. Roer de parmezaanse kaas door de rijst;
  11. Serveer de rijst met extra parmezaanse kaas en de verse peterselie.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver