Risotto met kal­koen­sal­tim­boc­ca en ge­bak­ken to­maat

RisottoKalkoen
Simpel, maar o zo doeltreffend. En met al die kruiden een ware smaaksensatie!
Ingrediënten
  • 300 gram risotto-rijst
  • 280 gram kalkoenfilet (a la minute)
  • 70 gram parma-ham
  • 10 gram verse Italiaanse kruidenmix
  • olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 schaaltjes Tasty-Tom tomaten

Bereiding
  1. Leg de kalkoenfilets tussen een stuk vershoudfolie (of silliconen-mat) en sla deze plat met de bodem van een koekenpan;
  2. Verdeel de parmaham over de kalkoenfilets en leg er een blaadje salie op;
  3. Rol de kalkoenfilets op en steek deze vast met een cocktailprikker;
  4. Snipper de ui;
  5. Haal de naaldjes van de rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de salie en snij deze fijn;
  6. Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hier de gesnipperde uit op een laag vuur. Voeg de kruiden en risottorijst toe;
  7. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer voorzichtig totdat deze in z'n geheel is opgenomen. Herhaal dit lepel voor lepel totdat de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten);
  8. Verhit ondertussen in een koekenpan een scheut olijfolie en bak de kalkoenrolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin;
  9. Snij de kalkoenfilet in rolletjes;
  10. Snij de tomaten in kwarten. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de tomaten hierin voor 5 minuten;
  11. Serveer de risotto met de tomaten en kalkoenrolletjes.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver