Risotto met Italiaanse worst
Risotto met Italiaanse worst
Ingrediënten
Bereiding
- 5 el gezouten boter
- 1 kopje arborio- of carnaroli-rijst
- 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
- 8 stuks zoete of hete Italiaanse worst (omhulsel verwijderd), worst in stukjes van 1 centimeter
- 100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt, plus meer om te serveren
- zout
- zwarte peper
- 500 gram rucola
- 4 tl witte balsamicoazijn
Bereiding
- Selecteer op een Instant Pot van 6 liter Normaal / Medium Sauté;
- Voeg 1 eetlepel boter toe en laat smelten;
- Voeg de rijst en knoflook toe en kook, roerbak, tot de korrels aan de randen doorschijnend zijn, 1 tot 2 minuten;
- Roer de worst en 2 1/2 kopjes water erdoor, schraap alle stukjes die aan de bodem van de pot vastzitten, en verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag;
- Druk op Annuleren, vergrendel het deksel en zet het drukventiel op Afdichting;
- Selecteer Snelkookpan of Handmatig; stel het drukniveau in op Laag. Stel de kooktijd in op 6 minuten;
- Wanneer het koken onder hoge druk is voltooid, laat u de stoom snel ontsnappen door het drukventiel naar Ontluchten te verplaatsen.
- Druk op Annuleren en open de pot voorzichtig;
- Roer de Parmezaanse kaas, 1 theelepel peper en de resterende 4 eetlepels boter krachtig erdoor en voeg de boter stuk voor stuk toe;
- Voeg de rucola toe en roer tot een beetje geslonken, ongeveer 30 seconden;
- Proef en breng op smaak met zout, roer dan de azijn erdoor;
- Serveer met extra Parmezaanse kaas erbij.