Risotto met Italiaanse worst

Risotto_met_Italiaanse_worst
Risotto met Italiaanse worst
Ingrediënten
  • 5 el gezouten boter
  • 1 kopje arborio- of carnaroli-rijst
  • 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 stuks zoete of hete Italiaanse worst (omhulsel verwijderd), worst in stukjes van 1 centimeter
  • 100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt, plus meer om te serveren
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 gram rucola
  • 4 tl witte balsamicoazijn

Bereiding
  1. Selecteer op een Instant Pot van 6 liter Normaal / Medium Sauté;
  2. Voeg 1 eetlepel boter toe en laat smelten;
  3. Voeg de rijst en knoflook toe en kook, roerbak, tot de korrels aan de randen doorschijnend zijn, 1 tot 2 minuten;
  4. Roer de worst en 2 1/2 kopjes water erdoor, schraap alle stukjes die aan de bodem van de pot vastzitten, en verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag;
  5. Druk op Annuleren, vergrendel het deksel en zet het drukventiel op Afdichting;
  6. Selecteer Snelkookpan of Handmatig; stel het drukniveau in op Laag. Stel de kooktijd in op 6 minuten;
  7. Wanneer het koken onder hoge druk is voltooid, laat u de stoom snel ontsnappen door het drukventiel naar Ontluchten te verplaatsen.
  8. Druk op Annuleren en open de pot voorzichtig;
  9. Roer de Parmezaanse kaas, 1 theelepel peper en de resterende 4 eetlepels boter krachtig erdoor en voeg de boter stuk voor stuk toe;
  10. Voeg de rucola toe en roer tot een beetje geslonken, ongeveer 30 seconden;
  11. Proef en breng op smaak met zout, roer dan de azijn erdoor;
  12. Serveer met extra Parmezaanse kaas erbij.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver