Risotto met mozzarella


Met geduld bereidt je de lekkerste risotto.
Ingrediënten
  • 1000 ml groentebouillon
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 10 gram verse basilicum
  • 4 stengels bleekselderij
  • witte wijn
  • 4 stuks tomaten
  • 300 gram risotto-rijst
  • 1 rode peper
  • 250 gram buffermozzarella
  • 50 gram geraspte pecorrino
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding
  1. Bereid de groentenbouillon;
  2. Snij ondertussen de ui fijn;
  3. Hak de basilicumblaadjes grof en snij de bleekselderij in dunne boogjes;
  4. Smelt de roomboter in een pan met deksel en voeg de gesnipperde ui, bleekselderij, de knoflook, olijfolie toe;
  5. Voeg een scheut wijn aan het geheel toe;
  6. Roerbak de groeten voor 5 minuten op een laag vuur;
  7. Snij ondertussen de tomaat in blokjes;
  8. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak deze al roerend mee;
  9. Voeg een scheutje bouillon toe aan de rijst en laat deze de bouillon zachtjes opnemen. Blijven roeren;
  10. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat steeds al roerend de rijst de bouillon op zich nemen;
  11. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij deze fijn;
  12. Roer de tomatenblokjes door de risotto;
  13. Haal de pan van het vuur, scheur de mozzarella in stukken en voeg deze samen met de basilicum door de risotto;
  14. Voeg de helft van de Pecorino door de risotto en breng op smaak met peper en zout;
  15. Verdeel de risotto over de borden, garneer met rode peper en de overgebleven Pecorino. Garneer met de overgebleven basilicum.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver