Risotto met witlof en op de huidgebakken zalm

Risotto_met_witlof
Met een half uurtje heb je dit bord vol met smaak zo op tafel! Het gemak van een Instant Pot, waarbij het bereiden van risotto een eitje is!

Ingrediënten
  • 250 gram risotto-rijst
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 3 stronken witlof
  • 4 stuks zalmfilet (met huid)
  • 100 gram zalmblokjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Lemon Pepper-kruiden
  • 1 bosje peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 80 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 klontje boter
  • zout
  • peper

Bereiding witlof
  1. Verwarm een hapjespan en smelt hier wat boter in;
  2. Snij ondertussen de witlof overlangs in tweeën en verwijder het taaie hart. Snij de halve stonken in grove stukken;
  3. Stoof de witlof in de boter en breng op smaak met zout en peper. Dit alles niet al te lang, anders verliest de witlof z'n bite;
  4. Snij ondertussen de peterselie fijn.

Bereiding risotto in de Instant Pot
  1. Zet de Instant Pot aan en zet deze op stand "SAUTE". Laat wat boter in de pan smelten;
  2. Pel de uien en snij deze fijn. Snij de bosuitjes in smalle reepjes en pel de knoflookteentjes;
  3. Stoof de uien en bosuitjes in de Instant Pot en knijp hierboven de knoflook fijn. Roer af en toe;
  4. Voeg na een paar minuten de risotto-rijst toe en laat deze kort meestoven;
  5. Voeg de witte wijn toe en roer het geheel goed door;
  6. Schenk vervolgens al het bouillon toe aan de rijst, roer goed door en sluit het deksel;
  7. Zet de stand op "Rice/Grain" en kies voor de stand "Risotto". De ingestelde tijd van 10 minuten is voldoende. Laat de Instant Pot z'n werk doen.

Bereiding zalm
  1. Dep de zalmmoten droog met een stuk keukenpapier en breng deze op smaak met 'Lemon Pepper';
  2. Verhit in een ruime koekenpan wat boter en bak op een hoog vuur op de huidzijde de zalm voor 1 minuut;
  3. Bak de zalm vervolgens voor 3 minuten op de huidzijde op een matig vuur;
  4. Draai de zalmmoot om en bak op deze op de andere zijde voor 3 minuten.

Serveren risotto
  1. Wanneer de Instant Pot aangeeft dat deze klaar is, open de deksel voorzichtig;
  2. Voeg de witlof, Parmezaanse kaas, boter en blokjes zalm toe en roer voorzichtig door;
  3. Breng eventueel op smaak met zout en peper en citroensap;
  4. Serveer de risotto in diepe borden, garneer de fijngesneden peterselie erover en top het gerecht af met de zalmmoot.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver