Zalm met risotto
Dit heerlijk Italiaans gerecht zet je binnen 30 minuten op tafel!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 ui
- 300 gram risottorijst
- 1,5 liter visbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram zalmfilet
- 500 gram sperzieboontjes
- 1/2 potje pesto alla genovese
- 1 bakje basilicum
- roomboter
Bereiding
- Maak de ui schoon en snipper deze;
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uit voor 3 minuten;
- Doe de risottorijst erbij en bak deze voor 3 minuten mee;
- Voeg een scheutje visbouillon toe en roer zachtjes door de risottorijst totdat de bouillon is opgenomen;
- Voeg keer op keer een scheut bouillon toe (in totaal 1 liter), totdat alle bouillon is opgenomen (dit duurt ongeveer 20 minuten);
- Breng de zalmfilets in de rest van de visbouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de zalm in 10 minuten in de bouillon garen (met de deksel op de pan);
- Kook de sperzieboontjes in water met zout voor ongeveer 6 minuten;
- Haal de zalmfilet uit de bouillon en trek met een vork voorzichtig de zalm uit elkaar totdat je zalmvlokken overhoudt;
- Schep de sperzieboontjes, pesto, basilicum en de zalmvlokken door de risotto;
- Breng op smaak met peper en verdeel de rijst over 4 borden;
- Maak het gerecht af met een klontje roomboter per bord.