Rode kool met noedels en rundvleesreepjes

RodekoolNoedels
Door de rode kool in hele dunne reepjes te snijden, krijg je hetzelfde effect als de noedels in dit gerecht. En door het geheel kort, maar heet te wokken, blijven alle vitamines behouden.
Ingrediënten
  • 240 gram woknoedels
  • 350 gram rundvlees-reepjes
  • 1 rode kool
  • 200 gram sperziebonen
  • 150 gram spitskool
  • 150 gram rode paprika
  • 150 gram rode ui
  • 125 gram broccoli
  • 3 cm verse gember
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel sesamzaad

Bereiding
  1. Kook de wok-noedels volgens de aanwijzing op de verpakking;
  2. Snij de rode kool doormidden en leg de platte kant op een snijplank. Snij de kool in flinterdunne plakjes;
  3. Schil de gember en snij deze fijn; Snij de overige groeten;
  4. Verhit en een wok de sesamolie en bak hierin het rundvlees voor 4 minuten op hoog vuur;
  5. Haal het vlees uit de wok met een schuimspaan en voeg de rode kool, sperziebonen, spitskool, rode paprika, rode ui, broccoli, gember en sojasaus toe en wok dit voor ongeveer 3 minuten;
  6. Verdeel de wok-noedels over 4 kommen en schep hierover het rode koolmengsel en de rundvlees-reepjes;
  7. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en verdeel over de 4 kommen;
  8. Bestrooi het geheel met wat sesamzaad.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver