Rode kool taartje

Rodekool7
Rode kool taartje
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 600 gram rode kool (fijn gesneden)
  • 100 gram boter
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • maizena of allesbinder
  • 750 gram aardappels (vastkokend)
  • 250 milliliter melk
  • nootmuskaat
  • 1 goudrenet
  • 1 takje verse salie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder

Bereiding
Rode kool
  • Maak de ui schoon en snij in dunne ringen;
  • Verwarm 2 eetlepels van de boter en fruit hierin de uienringen in 5 minuten zachtjes, lichtbruin;
  • Voeg de fijngesneden rode kool, de kruidnagels, zout en rietsuiker toe en roer goed door. Giet er 200 milliliter water bij en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat het geheel in ongeveer 90 minuten gaar stoven. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en bind eventueel de saus met wat maizena of allesbinder;

Aaardappelpuree
  • Schil de aardappelen en snij in gelijkmatige stukken. Breng deze in ruim, zout water in 20 minuten de kook. Giet vervolgens af;
  • Schep 2 eetlepels boter bij de aardappelen en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Voeg wat van de warme melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat;

Appels
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in plakken;
  • Verwarm in een koekenpan de rest van de boter en bak hierin de plakken appel op een lage stand, om en om;
  • Voeg de salieblaadjes toe en bestrooi de appel met suiker en kaneel. Laat de plakken appels mooi bruin worden;

Opmaak
  • Laat de rode kool uitlekken;
  • Zet een kookring op een verwarm bord en schep hierin een laagje aardappelpuree, rode kool en appel in. Herhaal dit nogmaals;
  • Verwijder de kookring en leg een blaadje salie op het taartje en serveer.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver