Rode linzen-pompoensoep met kokos
04-02-18 15:47 Categorie: Soep
Deze rode linzensloep in combinatie met pompoen smaakt voortreffelijk! Probeer 'm eens uit!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 pompoen (van ongeveer 1 kg, oranje)
- 200 gram gedroogde, rode linzen
- 1 blok (400 gram) tomatenblokjes
- 4 cm gemberwortel (geschild, gesnipperd)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 1 limoen
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes (groentebouillon)
- 150 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel Kurkuma
- 1 eetlepel Garam masala
- Zout en peper
Bereiding
- Snij de pompoen doormidden, lepel de zaadjes en draden eruit en snij de pompoen in blokjes;
- Fruit de rode ui, gember, knoflook in wat zonnebloemolie 2 minuten op een laag vuur;
- Voeg de kurkuma en Garam masala toe en bak deze voor 1 minuut mee;
- Voeg de blokjes pompoen toe en laat deze een paar minuten meekoken;
- Voeg vervolgens de rode linzen, tomatenblokjes, kokosmelk, water en de bouillonblokjes toe;
- Laat de soep koken totdat de rode linzen gaar zijn (20 minuten)
- Breng de soep op smaak met het limoensap, zwarte peper en eventueel zout;
- Pureer de soep met de staafmixer en dien op.