Rode linzen-pompoensoep met kokos

RodeLinzensoep
Deze rode linzensloep in combinatie met pompoen smaakt voortreffelijk! Probeer 'm eens uit!
Ingrediënten
  • 1 pompoen (van ongeveer 1 kg, oranje)
  • 200 gram gedroogde, rode linzen
  • 1 blok (400 gram) tomatenblokjes
  • 4 cm gemberwortel (geschild, gesnipperd)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 limoen
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (groentebouillon)
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Kurkuma
  • 1 eetlepel Garam masala
  • Zout en peper

Bereiding
  1. Snij de pompoen doormidden, lepel de zaadjes en draden eruit en snij de pompoen in blokjes;
  2. Fruit de rode ui, gember, knoflook in wat zonnebloemolie 2 minuten op een laag vuur;
  3. Voeg de kurkuma en Garam masala toe en bak deze voor 1 minuut mee;
  4. Voeg de blokjes pompoen toe en laat deze een paar minuten meekoken;
  5. Voeg vervolgens de rode linzen, tomatenblokjes, kokosmelk, water en de bouillonblokjes toe;
  6. Laat de soep koken totdat de rode linzen gaar zijn (20 minuten)
  7. Breng de soep op smaak met het limoensap, zwarte peper en eventueel zout;
  8. Pureer de soep met de staafmixer en dien op.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver