Rode kool met bacon, rucola en ravioli

Rode_kool_met_bacon_rucola_en_ravioli
Smakelijker kan haast niet!
Ingrediënten
  • 450 gram rode kool
  • 500 gram ravioli 5 formaggio (vers)
  • 80 gram bacon
  • 150 gram rucola
  • 200 gram zuivelspread
  • 50 mililiter water
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bacon goudbruin;
  2. Neem uit de pan (bewaar het vet) en laat de bacon uitlekken op een stuk keukenpapier zodat het krokant kan worden;
  3. Meng in een hoge beker 2/3 van de rucola met de zuivelspread en het water en pureer het geheel met een staafmixer tot een saus;
  4. Verwarm de saus op een laag vuur voor 10 minuten en roer tussendoor;
  5. Snij de rode kool in dunne reepjes of blokjes en bak dit in de koekenpan met het spekvet voor ongeveer 7 minuten. Breng op smaak met zout en peper;
  6. Kook ondertussen de ravioli voor ongeveer 6 minuten;
  7. Meng de rest van de rucola met de rode kool en verdeel het geheel over de borden;
  8. Verdeel de ravioli en rucola-saus erover en breek de bacon in stukken erboven.