Rode kool met bacon, rucola en ravioli
Smakelijker kan haast niet!
Ingrediënten
Bereiding
- 450 gram rode kool
- 500 gram ravioli 5 formaggio (vers)
- 80 gram bacon
- 150 gram rucola
- 200 gram zuivelspread
- 50 mililiter water
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bacon goudbruin;
- Neem uit de pan (bewaar het vet) en laat de bacon uitlekken op een stuk keukenpapier zodat het krokant kan worden;
- Meng in een hoge beker 2/3 van de rucola met de zuivelspread en het water en pureer het geheel met een staafmixer tot een saus;
- Verwarm de saus op een laag vuur voor 10 minuten en roer tussendoor;
- Snij de rode kool in dunne reepjes of blokjes en bak dit in de koekenpan met het spekvet voor ongeveer 7 minuten. Breng op smaak met zout en peper;
- Kook ondertussen de ravioli voor ongeveer 6 minuten;
- Meng de rest van de rucola met de rode kool en verdeel het geheel over de borden;
- Verdeel de ravioli en rucola-saus erover en breek de bacon in stukken erboven.