Roergebakken kip met spinazierisotto
Deze heerlijke risotto uit Italië heeft alles in zich. En binnen een half uurtje gemaakt!
Ingrediënten
Bereiding
Risotto bereiden
Kipfilet bakken
- 1 ui
- 1 liter kippenbouillon
- 150 gram witte wijn
- 300 gram risotto-rijst
- 300 gram spinazie
- 125 gram geraspte belegen kaas
- 1 bosui
- 300 gram kipfilet
- olijfolie
- 3 eetlepels rode pesto
Bereiding
Risotto bereiden
- Snipper 1 ui fijn en laat ondertussen 2 blokjes kippenbouillon in 1 liter kokend water smelten;
- Fruit het uitje in een grote pan met wat olijfolie;
- Voeg de risotto toe aan de pan en laat de rijstkorrels glazig worden;
- Voeg de witte wijn toe aan de rijstkorrels en laat de wijn volledig opgenomen worden door de rijst;
- Schep telkens pollepel voor pollepel de bouillon toe aan de risotto en schep deze om. Schep pas een volgende lepel bouillon toe nadat de vorige lepel volledig door de rijst is opgenomen;
- Schep de spinazie door de risotto en laat deze slinken;
- Roer de kaas erdoor en laat dit smelten met de risotto.
Kipfilet bakken
- Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met zout en peper;
- Snij de bosui in ringetjes;
- Verhit olie in een wok en bak hierin de blokjes kipfilet bruin;
- Voeg de pesto toe aan de kipfilet en laat dit alles nog voor 2 minuten gaar worden;
- Voeg de bosui toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee;
- Verdeel de risotto over de borden en verdeel de kipfilet erover.