Romige Pompoensoep

Romige Pompoensoep
Een andere variatie van de pompoensoep, zie ook Soup-er lekkere pompoensoep.

Ingrediënten
  • 2 biologische pompoenen
  • 2 biologische wortelen
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 250 ml slagroom
  • 2 blokjes kruidenbouillon
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 4 handjes geraspte oude kaas
  • prei

Bereiding
  1. Snij de pompoenen en wortelen in stukken. Haal de pitten en draden uit de pompoenen;
  2. Snipper de uien;
  3. Fruit de gesnipperde uien in wat olijfolie en doe er vervolgens de pompoenen en wortelen bij;
  4. Voeg het water en de bouillon toe en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken;
  5. Pureer het geheel met een staafmixer en doe de kerriepoeder en slagroom erbij; en gerapte kaas erbij (1 handje per kom);
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper;
  7. Snij de prei in dunne ringetjes;
  8. Voeg tenslotte een handje geraspte kaas en prei toe aan een kom soep.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver