Romige Pompoensoep
Een andere variatie van de pompoensoep, zie ook Soup-er lekkere pompoensoep.
Ingrediënten
- 2 biologische pompoenen
- 2 biologische wortelen
- 2 uien
- olijfolie
- 250 ml slagroom
- 2 blokjes kruidenbouillon
- 1 liter water
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 4 handjes geraspte oude kaas
- prei
Bereiding
- Snij de pompoenen en wortelen in stukken. Haal de pitten en draden uit de pompoenen;
- Snipper de uien;
- Fruit de gesnipperde uien in wat olijfolie en doe er vervolgens de pompoenen en wortelen bij;
- Voeg het water en de bouillon toe en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken;
- Pureer het geheel met een staafmixer en doe de kerriepoeder en slagroom erbij; en gerapte kaas erbij (1 handje per kom);
- Breng de soep op smaak met zout en peper;
- Snij de prei in dunne ringetjes;
- Voeg tenslotte een handje geraspte kaas en prei toe aan een kom soep.