Romige spinazie-lasagne met gehakt
Laten we eerlijk zijn: toch veel lekkerder dan uit een pakje?
Ingrediënten
Bereiding
- 200 gram rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 300 gram gehakt (half om half)
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram tomatenblokjes (in blik)
- 700 gram spinazie (diepvries)
- 200 milliliter melk
- 200 gram zuivelspread (naturel)
- 150 gram geraspte kaas
- 9 lasagne-bladen
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C;
- Snipper de uien en snij de knoflook fijn;
- Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hier de ui lichtbruin (voor meer smaak);
- Voeg de fijngesneden knoflook, het gehakt en de Provençaalse kruiden toe en bak het geheel in 4 minuten rul;
- Voeg daarna de tomatenblokjes en spinazie toe aan het gehaktmengsel en kook het geheel goed door voor ongeveer 7 minuten;
- Meng vervolgens de melk en 2/3 van de zuivelspread er door heen;
- Breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout;
- Meng de resterende zuivelspread met de geraspte kaas;
- Leg allereerst een dunne laag van het gehakt/spinazie-mengsel aan in een ruime ovenschaal en leg hierop 3 lasagne-bladen. Doe dit om en om en eindig met 3 lasagne-bladen;
- Spreid het zuivelspread-kaasmengsel over de bovenste lasagne-bladen en zorg ervoor dat de randen van de bladen goed bedekt zijn;
- Bestrooi met de rest van de geraspte kaas;
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven;
- Verwijder de folie en bak het geheel nog goed door voor 15 minuten;
- Haal de schaal uit de oven, laat voor 5 minuten rusten zodat je er mooie blokken van kan snijden.