Runderstoofpot uit de Slow Cooker

Runderstoofpot
Vandaag gaan we slow-cook-en in de Instant Pot!

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg stoofvlees, in blokjes gesneden
  • 500 gram (rode) babyaardappeltjes, in vieren
  • 4 wortelen, diagonaal gesneden
  • 300 gram voorgesneden boerenkool
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 milliliter runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel Worcestershire-saus
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel karwijzaad (optioneel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie-blaadjes
  • 1 volle eetlepel Zwolsche Stoof-kruiden
  • Zout
  • Peper

Bereiding
  1. Zet de Instant Pot aan, zet deze op stand "SAUTE" en verhit hier de olijfolie in;
  2. Kruid het rundvlees naar smaak met peper, zout en Zwolsche Stoof-kruiden;
  3. Voeg rundvlees toe aan de pan en kook tot het gelijkmatig bruin is, ongeveer 2-3 minuten;
  4. Voeg de aardappelen, wortelen, ui en knoflook toe aan de slowcooker van 6 qt.;
  5. Roer de runderbouillon, tomatenpuree, Worcestershire, tijm, rozemarijn, paprika, karwijzaad en laurierblaadjes erdoor tot alles goed gemengd is; breng op smaak met peper en zout;
  6. Dek af en kook op stand "Low" gedurende 8 uur;
  7. Klop na 7 1/2 uur in een kleine kom de bloem en een 1/2 kop stoofbouillon door elkaar. Roer het bloemmengsel door het gerecht in de slowcooker. Dek af en kook nog 30 minuten op hoog vuur, of tot het ingedikt is;
  8. Haal de deksel van de pan, roer de boerenkool voorzichtig door het mengsel en laat nog een paar minuten meegaren;
  9. Serveer direct, eventueel gegarneerd met peterselie.

Wij hebben er op het laatst wat bevroren tuinerwten aan het stoofpotje toegevoegd. Enkel op het laatst toevoegen, doorheen roeren, laten mee verwarmen, maar het geheel hoeft niet meer te koken.

Eet smakelijk!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver