Sate Gehaktballen
22-12-17 11:12 Categorie: Vlees
Gehaktballetjes met satesaus voor bij de borrel.
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 ei
- 5 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels gefrituurde uitjes (verkruimeld)
- 2 theelepels 5 spies kruiden
- peper
- zout
Bereiding
- Breng het gehakt op smaak met de ui, knoflook, ketjap, sambal, gefrituurde uitjes, kruiden, peper en zout;
- Voeg de ei toe en meng de paneermeel door het gehakt;
- Vorm kleine balletjes van het gehakt;
- Bak de balletjes in ongeveer 15 minuten rondom bruin in boter;
- Giet de satesaus over de balletjes en serveer direct.