Sate Gehaktballen

Sate-Gehaktballen
Gehaktballetjes met satesaus voor bij de borrel.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels gefrituurde uitjes (verkruimeld)
  • 2 theelepels 5 spies kruiden
  • peper
  • zout

Bereiding
  1. Breng het gehakt op smaak met de ui, knoflook, ketjap, sambal, gefrituurde uitjes, kruiden, peper en zout;
  2. Voeg de ei toe en meng de paneermeel door het gehakt;
  3. Vorm kleine balletjes van het gehakt;
  4. Bak de balletjes in ongeveer 15 minuten rondom bruin in boter;
  5. Giet de satesaus over de balletjes en serveer direct.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver