Sinaas-tofu met spruitjes en rijst
Te lekker!
Ingrediënten
- 750 gram tofu
- 750 gram spruitjes
- Zonnebloemolie of Arachideolie
- 4 sinaasappelen
- 4 eetlepels rijstazijn
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels esamolie
- Stukje gember, gesnipperd (naar smaak)
- 2 eetlepels chilivlokken
- 2 eetlepels maiszetmeel
- Sesamzaad
- 300 gram pandanrijst
Bereiding
- Verwarm de Air Fryer voor op 200 graden en stel de tijd in op 11 minuten;
- Kook ondertussen de rijst in ruim water, zout naar smaak;
- Spoel de tofu af onder de kraan, droog deze goed af met keukenpapier zodat de tofu mooi krokant kan worden in de Air Fryer en snij deze in grove blokken;
- Maak de spruitjes schoon;
- Meng de spruitjes met de tofu-blokjes in een schaal met zonnebloemolie en bestrooi het geheel met zout en peper;
- Verwarm het geheel in de Air Fryer voor 11 minuten.
Saus
- Pers de sinaasappelen uit en verwarm dit in een ruime (wok)pan;
- Meng dit met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, de gesnipperde gember en de chili-vlokken;
- Rasp wat sinaasappelschil boven de saus;
- Meng de maiszetmeel met wat water en voeg dit toe aan de sinaasappelsaus, zodat het geheel bind. Als de saus te dik is, voeg dan een klein beetje water toe en roer het geheel goed door tot de gewenste dikte.
De laatste stappen
- Controleer ondertussen de spruitjes en de tofu. Wanneer deze goed zijn in de Air Fryer, voeg deze dan toe aan de saus en verwarm het geheel nog even goed door;
- Besprenkel het geheel naar smaak met wat sesamzaad;
- Leg wat rijst op diepe borden en voeg daar de spruitjes/tofu-mengsel aan toe.
Eet smakelijk!