Snelle Minestrone
Een goed, gevulde maaltijd. Lekker op een winterse dag en met de Instant Pot zo op tafel!
Ingrediënten
- 300 gram soepballetjes (vers)
- 360 gram witte bonen (blik)
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 300 gram winterpeen
- 400 gram tomatenblokjes (knoflook/ui) (blik)
- 100 gram volkoren-macaroni
- 300 gram boerenkool
- 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
- 1 theelepel chili-vlokken
- 1 liter water (kokend)
- Zout
- Peper
Voorbereiding (30 minuten)
- Meng de soepballetjes in een kom met olijfolie en Italiaanse kruiden en laat de balletjes voor een half uurtje marineren;
- Kook alvast 1 liter water voor in een waterkoker;
- Doe de bonen in een vergiet en spoel deze onder koud stromend water af. Laat het geheel goed uitlekken;
- Snij de ui en de teentjes knoflook fijn;
- Was de winterpeen, schrap deze schoon en snij deze in plakjes;
Saute (5 minuten)
- Zet de Instant Pot op stand "SAUTE" en bak de balletjes aan;
- Nadat de balletjes rondom goed bruin zijn geworden, haal je deze er uit. Bewaar ze in een kom, afgedekt met een stuk aluminiumfolie en zet ze apart;
- Voeg de ui, knoflook en winterpeen toe aan de pan en bak deze rondom aan voor ongeveer 3 minuten;
- Voeg de tomatenblokjes, de bouillonblokjes, de macaroni en het kokend water toe aan het geheel en roer voorzichtig door;
- Druk op "CANCEL" en sluit het deksel;
Pressure Cook (10 minuten)
- Druk op de knop "PRESSURE COOK" en zet de tijd op 2 minuten;
- Voorverwarming duurt ongeveer 8 minuten;
- Wanneer de Instant Pot piept, kies voor "QUICK RELEASE";
Saute (5 minuten)
- Druk op "CANCEL", open de deksel en druk op de knop "SAUTE";
- Voeg de bonen toe en roer voorzichtig door voor ongeveer 5 minuten;
- Voeg de boerenkool in delen toe, roer het geheel voorzichtig door zodat de bonen heel blijven;
- Breng eventueel op smaak met zout, peper en gemalen chili-vlokken.