Snelle Rendang

snelle_rendang
Dit doet ons terug verlangen naar Indonesische: snelle rendang.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
  • 300 gram pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 120 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram runderreepjes
  • 750 gram sperziebonen
  • 320 gram Indonesische Rendangsaus


Bereiding
  • Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van water, 100 ml kokosmelk per persoon en voeg per persoon 30 ml water toe;
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer de boontjes;
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes in 3 minuten bruin;
  • Schenk de rendangsaus erbij en laat het geheel voor minimaal 5 minuten zachtjes doorkokend
  • Kook ondertussen de sperzieboontjes in een pan met ruim water en zout in 5 minuten beetgaar;
  • Verdeel de kokosrijst over de schaaltjes en serveerde rendang en sperzieboontjes erbij.

Lekker met Indonesische kroepoek.