Snijbonenschotel
Lekker met een slavink.
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram kruidige aardappelen
- 60 ml melk
- 5 gram mosterd
- 10 gram boter
- 1 theelepel nootmuskaat
- 300 gram snijbonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete puntpaprika
- 125 gram spekreepjes
- 2 theelepel Provencaalse kruiden
- 40 gram geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C;
- Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water met zout, gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen;
- Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, mosterd, boter en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met wat zout en peper;
- Punt de snijbonen en snij deze in stukjes;
- Kook de snijbonen voor ongeveer 5 minuten en spoel ze af onder de koude kraan;
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de puntpaprika in kleine stukken;
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan samen met de Provençaalse kruiden bruin;
- Voeg de ui en paprika toe als de spekreepjes beginnen te verkleuren;
- Voeg de snijbonen en de knoflook toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee;
- Stort het snijbonenmengsel over in een ovenschaal;
- Verdeel de aardappulpuree mengsel er over en breng op smaak met geraspte kaas;
- Zet in de oven voor 10 minuten.