Snijbonenschotel

Snijbonenschotel
Lekker met een slavink.
Ingrediënten
  • 300 gram kruidige aardappelen
  • 60 ml melk
  • 5 gram mosterd
  • 10 gram boter
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 300 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete puntpaprika
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 theelepel Provencaalse kruiden
  • 40 gram geraspte kaas

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C;
  2. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water met zout, gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen;
  3. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, mosterd, boter en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met wat zout en peper;
  4. Punt de snijbonen en snij deze in stukjes;
  5. Kook de snijbonen voor ongeveer 5 minuten en spoel ze af onder de koude kraan;
  6. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de puntpaprika in kleine stukken;
  7. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan samen met de Provençaalse kruiden bruin;
  8. Voeg de ui en paprika toe als de spekreepjes beginnen te verkleuren;
  9. Voeg de snijbonen en de knoflook toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee;
  10. Stort het snijbonenmengsel over in een ovenschaal;
  11. Verdeel de aardappulpuree mengsel er over en breng op smaak met geraspte kaas;
  12. Zet in de oven voor 10 minuten.