Soep met droge worst

jSoep
Een heerlijk, gevulde soep die als maaltijdsoep kan dienen. Met heerlijke metworst uit Groningen.
Ingrediënten
  • 400 gram runderstoofvlees (in blokjes)
  • 25 gram boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel Vadouvan
  • 2 kruidnagels
  • 2 liter runderbouillon (4 bouillonblokjes)
  • 1 knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij
  • 800 gram witte bonen (in blik, uitgelekt)
  • 150 gram gedroogde harde, Groningen metworst (met kruidnagel)
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 paprika
  • 20 gram peterselie
  • grof volkorenbrood

Bereiding
  1. Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen;
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het stoofvlees samen met de ui en de uitgeperste knoflook in 5 minuten bruin;
  3. Voeg de kruidnagels, Vadouvan en de kerrie toe en bak deze voor 1 minuut mee;
  4. Schenk vervolgens de runderbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees in 1 1/2 uur op een laag vuur stoven;
  5. Maak ondertussen de paprika en knolselderij schoon en snij deze in blokjes;
  6. Snij de bleekselderij en worst in plakjes;
  7. Voeg vervolgens de knolselderij, bleekselderij, witte bonen, paprika, worst en tomaat toe laat dit alles voor nog eens 15 minuten zachtjes koken;
  8. Serveer de soep en maak deze af met wat peterselie;
  9. Serveer de soep met grof volkorenbrood.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver