Soep met droge worst
j
Een heerlijk, gevulde soep die als maaltijdsoep kan dienen. Met heerlijke metworst uit Groningen.
Een heerlijk, gevulde soep die als maaltijdsoep kan dienen. Met heerlijke metworst uit Groningen.
Ingrediënten
Bereiding
- 400 gram runderstoofvlees (in blokjes)
- 25 gram boter
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel Vadouvan
- 2 kruidnagels
- 2 liter runderbouillon (4 bouillonblokjes)
- 1 knolselderij
- 2 stengels bleekselderij
- 800 gram witte bonen (in blik, uitgelekt)
- 150 gram gedroogde harde, Groningen metworst (met kruidnagel)
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 paprika
- 20 gram peterselie
- grof volkorenbrood
Bereiding
- Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen;
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het stoofvlees samen met de ui en de uitgeperste knoflook in 5 minuten bruin;
- Voeg de kruidnagels, Vadouvan en de kerrie toe en bak deze voor 1 minuut mee;
- Schenk vervolgens de runderbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees in 1 1/2 uur op een laag vuur stoven;
- Maak ondertussen de paprika en knolselderij schoon en snij deze in blokjes;
- Snij de bleekselderij en worst in plakjes;
- Voeg vervolgens de knolselderij, bleekselderij, witte bonen, paprika, worst en tomaat toe laat dit alles voor nog eens 15 minuten zachtjes koken;
- Serveer de soep en maak deze af met wat peterselie;
- Serveer de soep met grof volkorenbrood.