Soup-er lekkere pompoensoep

Pompoensoep
Een soup-er lekkere soep met een pittige bite!
Ingrediënten
16 verse salieblaadjes
2 rode ui(en) , in stukjes gehakt
2 stengels bleekselderij
4 teentjes knoflook, gehakt
2 geraspte wortelen en in stukjes gehakt
2 takjes rozemarijn, enkel de blaadjes
1 spaans pepertje, fijngehakt en zonder pitjes
zout
peper
2 kilo pompoen, ontdaan van de zaadjes en draden
2 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
extra vierge olijfolie
croutons


Bereiding
Zet een grote pan op een matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak deze 30 seconden tot ze mooi krokant zen donkergroen zijn. Schep de salieblaadjes eruit en laat uitlekken op een stuk keukenrol;
Zet de pan terug op het vuur en doe er de wortel, knoflook, ui, bleekselderij, rozemarijnblaadjes en het spaans pepertje in met royaal peper en zout;
Laat de groenten 10 minuten zachtjes bakken totdat deze zacht zijn;
Roer vervolgens de stukken pompoen en de bouillon er door heen, breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 30 minuten heel zachtjes doorkoken;
Pureer de soep wanneer de pompoen zacht en gaar is met de staafmixer (of in de blender). Proef de soep en breng deze eventueel nog op smaak met zout en peper;
Schep de soep in kommen en leg wat croutons op de soep. Strooi vervolgens de krokante salieblaadjes er over heen en besprenkel het met wat olijfolie.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver