Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca van Jamie Oliver.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 500 g spaghetti
  • 225 g tonijn op olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 30 g ansjovis filets in olie
  • 1-2 Spaanse rode pepers
  • 1 bakje platte peterselie (20 g)
  • 8 zwarte olijven
  • kaneel
  • 700 g gezeefde tomaten (passata) of 2 blikken gehakte tomaten (a 400 g)
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge

Bereiding
  1. Breng een pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  2. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten. Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij;
  3. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij;
  4. Controleer de spaghetti en roer even;
  5. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij;
  6. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata of de gehakte tomaten door;
  7. Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart;
  8. Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan. Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door;
  9. Schep de spaghetti op een schaal, strooi er het laatste restje peterselie over en serveer.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver