Spaghetti Carbonara
De enige, echte spaghetti Carbonara
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram spaghetti
- 30 gram boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 1 eidooier
- 125 milliliter room
- 250 gram Pancetta of ontbijtspek (in reepjes)
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
- 1 theelepel chilipeper
- Gedroogde peterselie
Bereiding
- Kook water (met zout) voor;
- Verwarm een ruime schaal en de borden voor in de oven (120˚C);
- Verwarm een hapjespan en bak hierin de spek licht krokant;
- Giet de room bij het spek;
- Roer ondertussen het ei en de eidooier los en doe hier de geraspte kaas doorheen. Strooi er chilipeper over;
- Snij de boter in dunne plakjes;
- Kook de spaghetti (al dente);
- Giet de spaghetti af en doe dit in de voorverwarmde schaal. Roer de boter er door, dan de spekjes met room en als laatste het ei-kaasmengsel. Blijven omscheppen totdat al de spaghetti bedekt is.
- Maak het af met zout, peper en gedroogde peterselie;
- Serveer met gemengde sla.