Spaghetti Carbonara

Spaghetti_Carbonara
De enige, echte spaghetti Carbonara
Ingrediënten
  • 500 gram spaghetti
  • 30 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 125 milliliter room
  • 250 gram Pancetta of ontbijtspek (in reepjes)
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel chilipeper
  • Gedroogde peterselie

Bereiding
  1. Kook water (met zout) voor;
  2. Verwarm een ruime schaal en de borden voor in de oven (120˚C);
  3. Verwarm een hapjespan en bak hierin de spek licht krokant;
  4. Giet de room bij het spek;
  5. Roer ondertussen het ei en de eidooier los en doe hier de geraspte kaas doorheen. Strooi er chilipeper over;
  6. Snij de boter in dunne plakjes;
  7. Kook de spaghetti (al dente);
  8. Giet de spaghetti af en doe dit in de voorverwarmde schaal. Roer de boter er door, dan de spekjes met room en als laatste het ei-kaasmengsel. Blijven omscheppen totdat al de spaghetti bedekt is.
  9. Maak het af met zout, peper en gedroogde peterselie;
  10. Serveer met gemengde sla.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver