Spaghetti met gehakt en bacon
We blijven nog even in de Italiaanse sferen. Niet al te ingewikkeld, maar net zo smaakvol als het vorige gerecht!
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 gram dunne plakjes pancetta (of ontbijtspek)
- 400 gram rundergehakt
- 4 sjalotten (fijngesneden)
- 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 rode paprika (in kleine blokjes)
- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
- 1 blik gepelde pomodori (400 gram) (in stukjes gesneden)
- 400 gram spaghetti
- 1 bos peterselie (50 gram) (fijngesneden)
- 1 eetlepel Funghi Trifolati-melange
- 50 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg hier de pancetta aan toe. Bak deze in ongeveer 3 minuten zachtjes krokant (niet op al te hoog vuur, anders verbrandt het spek);
- Neem de pancetta uit de pan, laat de spek afkoelen zodat het hard kan worden en verkruimel het dan;
- Voeg de rundergehakt toe aan de hapjespan en bak deze rul. Kruid naar smaak met zout en peper;
- Voeg de sjalotjes, knoflook, paprika, bleekselderij en de Funghi-kruiden toe en bak deze zachtjes 5 minuten mee;
- Voeg dan de tomaten toe (met het vocht) en laat dit alles zachtjes 15 minuten pruttelen. Voeg indien nodig nog een klein beetje heet water toe als de saus te droog is;
- Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water met zout (of wat bouillon) beetgaar;
- Voeg vlak voordat het klaar is de apart gehouden pancetta toe aan het gehaktmengsel en warm dit alles 1 minuut door;
- Schep de peterselie erdoor en serveer met de Parmezaanse kaas.