Spinazie stamppot met schelvis
De combinatie van deze spinazie-stamppot met het schelvis-haasje is er om je vingers bij op te eten!
Ingrediënten
Bereiding
- 4 schelvis-haasjes
- 2 theelepels Lemon Pepper
- 1 kilo aardappelen
- scheutje warme melk
- klontje boter
- nootmuskaat
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 250 gram dry roast pinda's
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 mililiter volle melk
- 400 mililiter water
- 900 gram verse spinazie
Bereiding
- Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook deze in 20 minuten gaar in kokend water;
- Maak de uien schoon en snij deze in ringen;
- Maak de knoflook schoon;
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de rode uien (3 minuten);
- Pers de knoflookteentjes vervolgens boven de uien uit en bak deze kort mee;
- Giet de aardappelen af, stamp deze fijn met een klontje boter en wat warme melk. Maak de aardappelpuree af met een mespuntje nootmuskaat;
- Laat de aardappelpuree op een laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor heen. Verwarm het geheel op een laag vuur voor 5 minuten. Schep de dry roast pinda's erdoor heen en breng op smaak met wat zout en peper;
- Bak ondertussen de schelvis-haasjes in wat olijfolie (eerst op de huid) voor ongeveer 6 minuten. Bestrooi de vis met wat lemon pepper;
- Verdeel de stamppot over de borden en leg op ieder bord een schelvis-haasje;
- Decoreer het bord met wat dry-roast pinda's en wat uienringen.