Spinazie stamppot met schelvis

SpinazieStamppot
De combinatie van deze spinazie-stamppot met het schelvis-haasje is er om je vingers bij op te eten!
Ingrediënten
  • 4 schelvis-haasjes
  • 2 theelepels Lemon Pepper
  • 1 kilo aardappelen
  • scheutje warme melk
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gram dry roast pinda's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 mililiter volle melk
  • 400 mililiter water
  • 900 gram verse spinazie

Bereiding
  • Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook deze in 20 minuten gaar in kokend water;
  • Maak de uien schoon en snij deze in ringen;
  • Maak de knoflook schoon;
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de rode uien (3 minuten);
  • Pers de knoflookteentjes vervolgens boven de uien uit en bak deze kort mee;
  • Giet de aardappelen af, stamp deze fijn met een klontje boter en wat warme melk. Maak de aardappelpuree af met een mespuntje nootmuskaat;
  • Laat de aardappelpuree op een laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor heen. Verwarm het geheel op een laag vuur voor 5 minuten. Schep de dry roast pinda's erdoor heen en breng op smaak met wat zout en peper;
  • Bak ondertussen de schelvis-haasjes in wat olijfolie (eerst op de huid) voor ongeveer 6 minuten. Bestrooi de vis met wat lemon pepper;
  • Verdeel de stamppot over de borden en leg op ieder bord een schelvis-haasje;
  • Decoreer het bord met wat dry-roast pinda's en wat uienringen.