Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten
Bereiding
- 800 gram kruimige aardappelen
- 600 gram bladspinazie
- 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 125 gram spekreepjes
- 40 gram pijnboompitjes
- 2 eetlepels broodkruim (Panko)
- 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel olijfolie
- Melk
- Klontje boter
- Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook deze in 20 minuten gaar;
- Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes;
- Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes;
- Snij de bladspinazie fijn;
- Bak ondertussen de spekjes in droge koekenpan krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat deze op een stuk keukenpapier uitlekken;
- Meng in een kom het broodkruim met de olijfolie en Parmezaanse kaas;
- Giet de aardappelen af en stamp deze met een stamper fijn. Doe er een klontje boter, een scheutje melk bij en stamp tot een puree;
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de bladspinazie bij en roer alles goed door elkaar;
- Verhit de pijnboompitten in een hete koekenpan totdat deze beginnen te verkleuren;
- Roer de pijnboompitten met de zongedroogde tomaatjes, paprika en spekjes door de stamppot;
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper;
- Voeg wat Italiaanse kruiden toe aan de stamppot;
- Maak een bord op met allereerst een laagje aardappelpuree en daar bovenop het spinaziemengsel. Maak het geheel af met het broodkruim/kaasmengsel en zet het bord 10 minuten onder de grill.