Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

SpinazieStamppot
Lekker met, in Lemon Pepper gebakken, kabeljauwfilet!

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 600 gram bladspinazie
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepels broodkruim (Panko)
  • 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Melk
  • Klontje boter
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper

Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook deze in 20 minuten gaar;
  2. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes;
  3. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes;
  4. Snij de bladspinazie fijn;
  5. Bak ondertussen de spekjes in droge koekenpan krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat deze op een stuk keukenpapier uitlekken;
  6. Meng in een kom het broodkruim met de olijfolie en Parmezaanse kaas;
  7. Giet de aardappelen af en stamp deze met een stamper fijn. Doe er een klontje boter, een scheutje melk bij en stamp tot een puree;
  8. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bladspinazie bij en roer alles goed door elkaar;
  9. Verhit de pijnboompitten in een hete koekenpan totdat deze beginnen te verkleuren;
  10. Roer de pijnboompitten met de zongedroogde tomaatjes, paprika en spekjes door de stamppot;
  11. Breng de stamppot op smaak met zout en peper;
  12. Voeg wat Italiaanse kruiden toe aan de stamppot;
  13. Maak een bord op met allereerst een laagje aardappelpuree en daar bovenop het spinaziemengsel. Maak het geheel af met het broodkruim/kaasmengsel en zet het bord 10 minuten onder de grill.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver