Stamppot Caprese
Stamp eens wat anders! Deze Italiaanse stamppot brengt je direct in vakantiesferen!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 kilo aardappels
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 50 milliliter warme melk
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 500 gram verse spinazie
- 1 bosje verse basilicum
- 2 bollen mozzarella
- Zout
- Peper
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappels, snij deze in gelijke delen en kook deze ongeveer in 20 minuten gaar;
- Verwarm ondertussen een kleine koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten;
- Haal de blaadjes basilicum van de takjes, hou de kleinste blaadjes achter. Snij de grote blaadjes fijn;
- Scheur de mozzarella in stukken;
- Giet de aardappels af, stamp deze met een pureestamper fijn met wat hete melk. Breng eventueel op smaak met wat zout, peper en Italiaanse kruiden;
- Meng vervolgens de spinazie en zongedroogde tomaatjes door de puree;
- Meng de fijngesneden basilicum, mozzarella en het meeste van de pijnboompitten door de stamppot;
- Garneer de stamppot met de kleinste blaadjes basilicum en de rest van de pijjnboompitten.