Stamppot Caprese

Capresse
Stamp eens wat anders! Deze Italiaanse stamppot brengt je direct in vakantiesferen!
Ingrediënten
  • 1 kilo aardappels
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 milliliter warme melk
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • Zout
  • Peper
  • Italiaanse kruiden

Bereiding
  • Schil de aardappels, snij deze in gelijke delen en kook deze ongeveer in 20 minuten gaar;
  • Verwarm ondertussen een kleine koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten;
  • Haal de blaadjes basilicum van de takjes, hou de kleinste blaadjes achter. Snij de grote blaadjes fijn;
  • Scheur de mozzarella in stukken;
  • Giet de aardappels af, stamp deze met een pureestamper fijn met wat hete melk. Breng eventueel op smaak met wat zout, peper en Italiaanse kruiden;
  • Meng vervolgens de spinazie en zongedroogde tomaatjes door de puree;
  • Meng de fijngesneden basilicum, mozzarella en het meeste van de pijnboompitten door de stamppot;
  • Garneer de stamppot met de kleinste blaadjes basilicum en de rest van de pijjnboompitten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver