Stew

Stew
Een stoofpotje in 45 minuten met de Instant Pot. Sneller kan niet!
Ingrediënten
  • 500 gram stoofvlees
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 500 gram wortelen (in plakjes gesneden)
  • 500 gram aardappelen (krieltjes, in de schil)
  • tomatensaus
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels water

Bereiding
  1. Voeg de olijfolie toe aan de Instant Pot en zet de bakfunctie aan;
  2. Als de olie begint te sissen, voeg dan het vlees toe en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden;
  3. Kook het vlees aan alle kanten bruin;
  4. Voeg de runderbouillon toe aan de Instant Pot en schraap met een lepel de bruine stukjes van de bodem van de pan;
  5. Voeg de worcestersaus, knoflook, ui, wortelen, aardappelen en tomatensaus toe;
  6. Sluit het deksel en het stoomventiel op de instantpan;
  7. Kook 35 minuten op hoge druk, laat de druk vervolgens 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen voordat u een snelle afgifte uitvoert;
  8. Meng de maizena en koud water in een kleine kom en roer door de stoofpot tot het dik is.