Stew
Een stoofpotje in 45 minuten met de Instant Pot. Sneller kan niet!
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram stoofvlees
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels worcestersaus
- 3 teentjes knoflook (gehakt)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 500 gram wortelen (in plakjes gesneden)
- 500 gram aardappelen (krieltjes, in de schil)
- tomatensaus
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels water
Bereiding
- Voeg de olijfolie toe aan de Instant Pot en zet de bakfunctie aan;
- Als de olie begint te sissen, voeg dan het vlees toe en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden;
- Kook het vlees aan alle kanten bruin;
- Voeg de runderbouillon toe aan de Instant Pot en schraap met een lepel de bruine stukjes van de bodem van de pan;
- Voeg de worcestersaus, knoflook, ui, wortelen, aardappelen en tomatensaus toe;
- Sluit het deksel en het stoomventiel op de instantpan;
- Kook 35 minuten op hoge druk, laat de druk vervolgens 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen voordat u een snelle afgifte uitvoert;
- Meng de maizena en koud water in een kleine kom en roer door de stoofpot tot het dik is.