Tacchino Piz­zai­ola

Kalkoenfilet
Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Ingrediënten
  • 300 gram kalkoenfilet
  • 400 gram gepelde tomaten (blik)
  • 125 gram mozzarella
  • 3 paprika's (rood, groen, geel)
  • 1 ciabatta of robuust stokbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200;
  2. Bestrooi de kalkoenfilets met wat peper en zout;
  3. Vet de ovenschaal in;
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hier de kalkoenfilets in 1 minuut per kant bruin;
  5. Leg daarna de filets in de ovenschaal en bestrooi deze met de helft van de oregano;
  6. Pers boven de koekenpan 2 teentjes knoflook uit en fruit deze zachtjes voor ongeveer 1 minuut;
  7. Voeg de tomaten toe, druk deze eventueel met een spatel stuk en laat deze voor ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en wellicht wat zout;
  8. Snij de mozzarella in plakken;
  9. Schep de tomatensaus over de filets, verdeel de plakken mozzarella erover en bak de kalkoenfilets voor 15 a 20 minuten in de oven;
  10. Snij ondertussen de paprika's in reepjes;
  11. Verhit in een wok de rest van de olijfolie en bak hierin de paprika's in 4 minuten beetgaar. Pers de laatste teen knoflook erboven uit en bak voor 1 minuut mee. Breng op smaak met eventueel wat peper en zout;
  12. Snij de ciabatta of robuust stokbrood in sneetjes en serveer deze met de kalkoenfilets en de paprika.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver