Tacchino Pizzaiola
Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram kalkoenfilet
- 400 gram gepelde tomaten (blik)
- 125 gram mozzarella
- 3 paprika's (rood, groen, geel)
- 1 ciabatta of robuust stokbrood
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200℃;
- Bestrooi de kalkoenfilets met wat peper en zout;
- Vet de ovenschaal in;
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hier de kalkoenfilets in 1 minuut per kant bruin;
- Leg daarna de filets in de ovenschaal en bestrooi deze met de helft van de oregano;
- Pers boven de koekenpan 2 teentjes knoflook uit en fruit deze zachtjes voor ongeveer 1 minuut;
- Voeg de tomaten toe, druk deze eventueel met een spatel stuk en laat deze voor ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en wellicht wat zout;
- Snij de mozzarella in plakken;
- Schep de tomatensaus over de filets, verdeel de plakken mozzarella erover en bak de kalkoenfilets voor 15 a 20 minuten in de oven;
- Snij ondertussen de paprika's in reepjes;
- Verhit in een wok de rest van de olijfolie en bak hierin de paprika's in 4 minuten beetgaar. Pers de laatste teen knoflook erboven uit en bak voor 1 minuut mee. Breng op smaak met eventueel wat peper en zout;
- Snij de ciabatta of robuust stokbrood in sneetjes en serveer deze met de kalkoenfilets en de paprika.