Tajine rundvlees met aardappelen en kikkererwten


Zo lekker dit gerecht. Je eet je vingers er haast bij op! Mocht je nu geen tajine in huis hebben, in een braadpan gaat het bereiden ook heel goed.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 envelopje saffraandraadjes (je kunt ook een flinke theelepel kurkuma gebruiken)
  • 750 gram magere runderlappen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • 3 cm geschild en geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel chilipeper
  • zout en peper
  • 2 sinaasappels
  • 6 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 gram kikkererwten (uit blik en uitgelekt)
  • 3 eetlepels korianderblad, grof gehakt

Bereiding
  1. Week de saffron 5 minuten in 2 eetlepels heet water;
  2. Snij het vlees in flinke dobbelstenen;
  3. Doe het vlees, de saffraan met het weekwater (of de kurkuma), olie, ui, knoflook, gember, chilipeper, zout en peper in een tajine. Schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Breng dit alles aan de kook en stoof het vlees 1 1/2 uur met de deksel op de pan;
  4. Boen de sinaasappels onder koud stromend water schoon. Snijd deze in partjes en verwijder zonodig de pitjes;
  5. Voeg de aardappelblokjes, kikkererwten en sinaasappel aan de tajine toe en stoof alles nog eens 30 minuten, maar nu zonder deksel;
  6. Strooi de coriander over het gerecht en serveer de schotel direct.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver