Thaise Groene Curry
Weer zo'n gerecht boordevol met groenten. Lekker, enigszins pittig met een lekkere frisse smaak van de komkommer. Probeer 'm eens uit!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram Pandan rijst
- 1 courgette
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 eetlepel Thai Green Curry
- 200 milliliter kokosmelk
- 150 gram groene curry paste
Bereiding
- Pel en snipper de ui;
- Schil de wortel en snij deze met de paprika, tomaten, courgette en komkommer is kleine blokjes;
- Halveer de rode peper, haal de zaadlijsten eruit en snijd deze in dunne reepjes;
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes;
- Kook de rijst in 12 minuten gaar;
- Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin de kipfiletreepjes rondom bruin;
- Voeg de rode ui toe en bak deze voor 2 minuten mee;
- Voeg de gesneden groenten toe met naar smaak de rode peper en bak deze voor 4 minuten mee;
- Strooi 1 eetlepel Thai Green Curry over het mengsel;
- Voeg hierna de groene curry toe en bak deze op middelhoog vuur voor 2 minuten mee;
- Giet hierna de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Stoof alles voor 10 minuten op een laag vuur gaar;
- Giet de rijst af en serveer deze met de kip en groenten.