Thaise Wokgroenten met bloemkoolrijst
Een extra portie groeten is nooit weg. Door de bloemkoolrijst krijg je voldoende groenten binnen met dit gerecht!
Ingrediënten
Bereiding
- 4 eieren
- 3 eetlepels sesamolie
- 800 gram Thaise wokgroente
- 70 gram gele curry kruidenpasta
- 400 ml kokosmelk
- 800 gram bloemkoolrijst
Bereiding
- Leg de eieren in koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren hierin voor 8 minuten hard. Laat hierna de eieren schrikken in koud water, pel deze nadat ze wat afgekoeld zijn en halveer deze in de lengte;
- Verhit ondertussen anderhalve lepel sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente voor ongeveer 4 minuten. Voeg hierna de gele curry en de kokosmelk toe en verwarm de groente hierin voor 3 minuten. Breng eventueel op smaak met wat peper en/of zout;
- Verhit ondertussen in een andere (hapjes)pan de resterende sesamolie en roerbak hierin de bloemkoolrijst voor 4 minuten. Breng deze eventueel op smaak met wat zout;
- Verdeel de bloemkoolrijst, wokgroenten en de eieren over diepe schaaltjes en serveer. Eet smakelijk!