Tiramisu met stoofpeertjes
Ingrediënten
Bereiding
- 125 milliliter sterke koffie (espresso)
- 125 milliliter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 200 gram mascarpone
- 450 gram stoofpeertjes
- 10 lange vingers
- 35 gram pure chocolade
Bereiding
- Zet een kop sterke koffie en laat deze afkoelen;
- Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker;
- Roer de mascarpone los met een vork en spatel voorzichtig de slagroom er door heen;
- Giet het vocht van de stoofpeertjes af en laat deze uitlekken in een zeef;
- Snij vervolgens de stoofpeertjes in grove stukken;
- Breek de lange vingers in grove stukken en haal deze snel door de afgekoelde koffie;
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem van de glaasjes en verdeel hier de helft van de gebroken lange vingers over;
- Verdeel de helft van de stoofpeertjes over de glaasjes;
- Verdeel vervolgens weer de helft van de resterende mascarponemengsel, de lange vingers en de stoofpeertjes;
- Rasp de pure chocolade en garneer de toetjes hiermee.