Tiramisu met stoofpeertjes


Ingrediënten
  • 125 milliliter sterke koffie (espresso)
  • 125 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 gram mascarpone
  • 450 gram stoofpeertjes
  • 10 lange vingers
  • 35 gram pure chocolade

Bereiding
  1. Zet een kop sterke koffie en laat deze afkoelen;
  2. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker;
  3. Roer de mascarpone los met een vork en spatel voorzichtig de slagroom er door heen;
  4. Giet het vocht van de stoofpeertjes af en laat deze uitlekken in een zeef;
  5. Snij vervolgens de stoofpeertjes in grove stukken;
  6. Breek de lange vingers in grove stukken en haal deze snel door de afgekoelde koffie;
  7. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem van de glaasjes en verdeel hier de helft van de gebroken lange vingers over;
  8. Verdeel de helft van de stoofpeertjes over de glaasjes;
  9. Verdeel vervolgens weer de helft van de resterende mascarponemengsel, de lange vingers en de stoofpeertjes;
  10. Rasp de pure chocolade en garneer de toetjes hiermee.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver